Sajnos a pontos információk még nem elérhetők, azt majd a rendelet megjelenésekor ismerjük meg.Várhatóan lényeges kérdésekben nem lesz eltérés a 2013-ban kiírt kertészeti gép pályázathoz képest.

Abban a pályázás főbb kritériumai az alábbiak voltak:

Ki pályázhatott 2013-ban?

a) mezőgazdasági termelőként a TEÁOR '08 szerinti tevékenységek közül a 01.1, 01.2, 01.3 vagy 01.5 alágazatba tartozó tevékenységet végzett, és

b) akinek a kertészeti tevékenységet meghatározó standard fedezeti hozzájárulás (a továbbiakban: SFH) kódok alapján számított üzemmérete a támogatási kérelem benyújtási évében számított adatok alapján a 4 EUME kertészeti üzemméretet meghaladta.

hattat

Támogatás mértéke, összege 2013-ban:

A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 35%-a volt, azonban az elszámolható kiadások nem haladhatták meg az MVH kertészeti gépkatalógusban szereplő referenciaárat. A támogatás összege ügyfelenként legfeljebb 50 millió forint lehetett. A 2013-as pályázatra szánt keretösszeg gyorsan elfogyott. Aki nem készült fel időben, lemaradt.

A pályázatokat a beadás sorrendjében támogatták a keret kimerüléséig. Még fontos tudni, hogy nem volt hiánypótlásra lehetőség, tehát a legkisebb hiba miatt is lecsúszhatott a támogatásról. Mivel a pályázatra tervezett keret az igényekhez képest várhatóan kevés lesz, a pályázati keret gyorsan kimerülhet.

Ha indulna a pályázaton és nem szeretné, hogy pályázata elcsússzon valamilyen apró hibán, bízza az elkészítését profi szakemberre!

Kattintson IDE és Szalontai Jenő pályázatíró oldalán minden információt megtalál.