Időpont: 2015. október 22-25.
Helyszín: Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

Csabai Kolbászfesztivál

fotó: infovilag.hu

Ebben az évben 19. alkalommal rendezik meg Békéscsabán a régió legnagyobb rendezvényét, a Csabai Kolbászfesztivált, amely nagy sikerrel és kiemelkedő látogatottsággal bír. A mai napig fennmaradt, elevenen élő és vonzó hagyományok jelentik az alapját a fesztiválnak, mely a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba. A fesztivál nemzetközi és hazai vonatkozásokban is az egyik legjelentősebb, turisztikai vonzerőt jelentő gasztronómiai rendezvény lett, a maga 100 ezer látogatójával, széles kínálatot jelentő programjával és kiegészítő rendezvényeivel.

A korábbi évekhez hasonlóan ez évben is a Kolbászfesztivál keretein belül kerül megrendezésre a XIX. Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás, amely mára a délkelet-magyarországi régió legjelentősebb élelmiszeripari szakkiállításává nőtte ki magát. A kiállítás és vásár mind a szakemberek, mind a többi látogató körében széles körű érdeklődéssel bír. Az igen magas látogatottságnak, valamint a kóstoltatásoknak és az értékesítési lehetőségnek köszönhetően a résztvevő kiállítók valamint termékeik ismertségének növelését kiválóan segíti a kiállítás.

Tematika: a húselőállítás és- feldolgozás teljes vertikuma, alap-, félkész- és késztermékek, élelmiszerek, különös tekintettel a kolbászok széles skálájára, üdítő és szeszes italok, mindenféle egyéb élelmiszerek, állattartási és mezőgazdasági technológiák és szolgáltatások.

További információért kattintson IDE!