Magyarország legnagyobb múltú mezőgazdasági seregszemléjén újfent bebizonyosodott, hogy a jövő agrárgazdasága elképzelhetetlen a talajközpontú termelés és hangsúlyozottan a mikrobiológiai talajjavító technológiák nélkül.

Zöldebb és korszerűbb Magyarországért
Ez az a cél, aminek megvalósításán a Phylazonit dolgozik, többek között a piac és a nagyközönség szakértői informálása útján is. „A Phylazonit idei OMÉK-megjelenésének középpontjában a Beforgatott jövő című könyvünk  második, átdolgozott, frissített kiadása állt. Az egyik kiemelt célunk ezúttal az volt, hogy minél több termelővel megismertessük a kötetet. Sok partnerünknek segítettük a munkáját azzal, hogy megajándékoztuk a könyvvel, de sokan vásároltak is belőle” – számolt be a szeptember 23-27. között Budapesten megrendezett kiállításról Vajda Péter a Phylazonit baktériumkészítmények kizárólagos forgalmazója, az Agrova Kft. ügyvezetője. Vajda Péter elmondta: szintén fontos akciójuk volt az idén, hogy számos látogatónak adtak bemutató Phylazonit-csomagot, benne kipróbálásra szánt talajoltóanyaggal. Így mindazok, akik eddig nem ismerték a termékeiket, a saját, közvetlen tapasztalataik alapján győződhetnek meg a termékeik jótékony hatásairól.

Phylazonit

A modern mezőgazdaság élvonalában
Az eddigi legnagyobb területen berendezett, több újdonságot is felvonultató kiállítóhelyük mind partnereik, mind kollégáik körében nagy tetszést aratott. A seregszemle öt napja alatt a rengeteg vendégük között számos prominens személyiség is meglátogatta a Phylazonit-ot. Így például eljött hozzájuk a Szegedi Gabonakutató Intézet nemzetközi hírű búza- és tritikálé-nemesítője, Bóna Lajos; Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár; Vértes Tímea, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető tanácsosa; a Gabonatermesztők Országos Szövetsége két vezetője: Vancsura József elnök és Petőházi Tamás elnökhelyettes és még sokan mások.

Phylazonit

dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár és Vajda Péter tulajdonos, ügyvezető

Hatékonyság és környezettudatos gazdálkodás
“Sok közepes és nagy területen gazdálkodó termelő is járt nálunk, akiket elsősorban a Phylazonit termékei érdekelték, valamint az a szakmai tudás és tapasztalat, amit a cégnél dolgozó szakértők a talajközpontú mezőgazdasági termelés terén az elmúlt évtizedek alatt összegyűjtöttek. Többször felvetődött a kérdés, hogy vajon ezekhez a speciális ismeretekhez másutt miért nem jutnak hozzá. Erre szerénytelenség nélkül azt tudjuk válaszolni, hogy a növénnyel, a talajjal, a talajélettel, a tápanyag-utánpótlással és a talajbaktériumoknak e téren játszott szerepével a maga összetettségében és mélységében csak azok a cégek foglalkoznak, amelyek mindennapjait az ezzel kapcsolatos kutatások, fejlesztések töltik ki” – mondta Vajda Péter.

Az alternatív mezőgazdaság jövője
Amint az agrármérnök-ügyvezető emlékeztetett rá, komoly elismerés volt – és a baktériumtrágyázás szakmai elfogadtatásának újabb lépcsőjét jelenti –, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a NÉBIH által az OMÉK keretében szervezett konferencia egyik központi témája éppen a baktériumos talajoltás, a talajok mikrobiológiájának szerepe volt. Ez azt jelzi, hogy a legmagasabb szinteken is felismerték a baktériumtrágyázás fontosságát.

Phylazonit

„A panelbeszélgetésen egyebek mellett elhangzott, hogy a hazai mezőgazdasági szakigazgatásnak az idén májusban elhunyt meghatározó alakja, Nagy Bálint 2014 szeptemberében, a hazai növényvédelmi állomások alapításának 60. évfordulójára írott levelében azt üzente a résztvevőknek, hogy a mezőgazdaság jövője a mikrobiológiában van. Mindennapi munkánk során azt tapasztaljuk, hogy Nagy Bálint jövendölése helytálló volt, és ezt immár nemcsak azok a termelők ismerik el, akik nap mint nap, évről évre megtapasztalják ezt, hanem a hazai mezőgazdaságra a legmagasabb szinteken befolyással bíró irányítók is” – jelentette ki Vajda Péter.

A Phylazonit sikeres tevékenysége jelzésértűnek tekinthető arra nézve, hogy a 21.századi mezőgazdálkodás olyan természetes, fenntartható és egészségesebb technológiákat követel, amik meg tudnak felelni egy mindinkább bonyolult, problémák tömkelegével küszködő kor kihívásainak.