A DuPont országjáró rendezvénysorozat az egyik legjelentősebb évadnyitó szakmai esemény hazánkban, idén pedig a korábbi évekhez képest még nagyobb érdeklődés övezte rögtön az első helyszín programjait is.

Több mint 270 gazdálkodó volt kíváncsi az egymást követő előadásokra, amelyeket a sikeresebb gazdálkodás, nagyobb termés elérésének érdekében tartottak meg a DuPont szakemberei és – a meghívott előadók.

Kovács Gyula, a DuPont Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjével nyitott a konferenciasorozat, majd összegzést hallhattak a résztvevők az elmúlt év termeléstechnológiai kísérleteinek eredményeiről.

A rendezvény első szekciója kukorica gyomirtásról valamint a rovarkárról, rovarölő szeres kezelésekről szólt.
Dr. Keszthelyi Sándor a rovarkár kutatás-sorozatok eredményeit összegezte, valamint érdekes tapasztalatokat hallhattak a résztvevők a kukoricamoly kártételéről a klímaváltozás tükrében.
A Coragen® kedvező hatásait is kiemelték az előadók, hiszen a vegyszer a kukoricamoly lárváját irtja, a hasznos élő szervezetekre nem jelent veszélyt. Kijuttatása a tömeges molyrajzás után a leghatékonyabb. A technológia alkalmazásával tonnányi kukoricatermés menthető meg.

undefined

Dr.Molnár István és Popovics István előadása a "Csak tiszta forrásból" címet kapta. Az előadás az olcsó, bizonytalan származású és beláthatatlan következményekkel bíró növényvédő szerekre hívta fel a termelők figyelmét. A feltűnően olcsó és kétes eredetű vegyszerek olyan veszélyeket hordozhatnak magukban, amelyeket mérlegelve nem biztos, hogy érdemes megvásárolni ezeket –szemben a biztonságos és hatékony termékekkel.

A rendezvény második fele az egyes növénykultúrák 2015-re vonatkozó, komplex DuPont növényvédelmi ajánlataival folytatódott.

Gabonafélék tekintetében a gazdák elemzéseket hallhattak a sárgarozsda-kórokozó elmúlt évben tapasztalt pusztításáról és a fertőzés kivédésének korszerű megoldásairól.
Az előadók kiemelték az intenzívebb termesztéstechnológiához ajánlott Wirtuoz® előnyeit.
Az Acanto® Plus kezelések pozitív hatásairól pedig meggyőző videofelvételekés – látványos légi felvételek segítségével számoltak be a szakértők.

Nézzük meg közösen a konferenciáról készült összefoglaló kisfilmet a résztvevő gazdák interjúival: