Ebben az évben magyar mikrobiológusok és agrár szakemberek kifejlesztették a Phylazonitot, mivel már akkor felfigyeltek a talajban élő baktériumok fontosságára. Cégünk két vezetője, Vajda Sándor és Vajda Péter 1996-ban az akkori tulajdonos, Phylaxia Pharma Zrt. által tartott tájékoztató alkalmával találkoztak a Phylazonit talajoltóanyaggal.

Agrárvégzettségűek lévén nagy fantáziát láttak a termékben, ám ekkor még csak a hatásmechanizmust ismerhették meg. Ez a tudás arra a felismerésre vezette őket, hogy hosszú távon kezdjenek foglalkozni a Phylazonittal. Még ebben az évben megkezdték az értékesítését is, először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismerősökön, személyes kapcsolatokon keresztül. 2006-ban aztán sikerült megvásárolni a terméket a Phylaxia Pharma Zrt.-től.

Ettől az évtől kezdve a Phylazonitot Szegeden gyártják, a forgalmazás pedig az Agrova Kft. kizárólagos joga. Későbbi újításaink keretében 2009-ben a Szabolcs megyei Beszterec településen új üzemegység létesült a talajoltó anyag gyártására.

Így már két, egymástól viszonylag távoli ponton gyártják a Phylazonitot. Ez lehetővé teszi, hogy az ország bármely szegletéből érkező megrendelés esetén 1 napon belül ki tudjuk szolgálni partnereinket. Magas fokú stabilitást jelent számunkra a termék minősége, megbízhatósága. Ezt a gyárainkban tevékenykedő mikrobiológusoknak köszönhetjük. Ők megfelelő gyakorlattal, komoly laboratóriumi és szakmai háttérrel korszerűsítik a már piacon lévő terméket, hogy az még hatékonyabb legyen. Ezzel párhuzamosan kifejlesztés alatt állnak olyan készítmények, melyeket a közönség a későbbiekben ismerhet meg és kezdhet használni.

A hatékony ügyintézést szolgálja a 2010-ben kiépült és az azóta is működő országos tanácsadói hálózatunk. E kapcsolatrendszer keretében a termelőket direkt megkeresés útján érjük el, így a gondolkodásmódunkat is továbbítani tudjuk feléjük. Ez jelentős mértékben segíti őket abban, hogy a Phylazonit használatával a maximumot hozzák ki a földjükből. E közvetlen kapcsolat útján tanácsadóink megfelelő színvonalú szakmai segítséget tudnak nyújtani partnereinknek, akik biztonságosabb, nagyobb hozamú termést érnek el.

Büszkeséggel tölt el minket és a cég megfelelő üzleti magabiztosságát mutatja, hogy több partnerünk a kezdetek óta használja a termékünket. A hernádkércsi Mezőgazdasági- Ipari-Kereskedelmi Szövetkezet növénytermesztési vezetőjével, Kovács Józseffel idén ismertük fel, hogy az üzleti kapcsolatunk már 18 éve tart.

Így létrejött a ma is eredményesen működő, családi vállalkozás alapjain álló Agrova Kft. Célunk a talaj szakértőjévé válni. Küldetésünknek tartjuk, hogy értéket teremtsünk a mezőgazdasági növénytermesztésben és ezzel egyidejűleg bemutassuk a tudatos, talajközpontú gondolkodás, gazdálkodás valós eredményeit.