Az elérhető legmodernebb technológiák alkalmazásával lehetőségünk van arra, hogy az új keresztezésekben megjelenő genetikai előrehaladást, a lehető legrövidebb idő alatt hozzáférhetővé tegyük a termelőknek. Az elmúlt évek tapasztalatai és kísérleti eredményei lehetővé teszik számunkra, hogy olyan hibridekkel újítsuk meg kukorica és napraforgó kínálatunkat, amelyek ugyanolyan jól vizsgáztak forró, szélsőségesen aszályos vagy éppen nagy termésre lehetőséget nyújtó években is. Pontosan azért ajánljuk őket, mert jól alkalmazkodnak az időjárási szélsőségekhez.

Az LG 30.369 Limanova (FAO 370), igazi novum a kínálatunkban. Tenyészideje és alkalmazkodó képessége lehetővé teszi, hogy bármely gazdaságban gerincét képezze a kukorica vetésszerkezetnek. Stressztűrő képességét két aszályos évben, kiváló termőképességét idén bizonyította. A Magyar Kukorica Klub kísérleteiben a két legnépszerűbb korai versenytárs hibridnél is többet termett.

 

Top20 Fajtakísérletek eredményei, 2014. Korai éréscsoport

A Limagrain 35 éve foglalkozik silókukorica nemesítéssel, azzal a céllal, hogy folyamatosan javítsuk hibridjeink rost emészthetőségét.
Az LGAN jelentése: „magas rost emészthetőségű” silókukorica. Az LGAN silókukoricák rostjai sokkal jobban hozzáférhetők a baktériumok számára, ezért sokkal jobb az emészthetőségük. A rostok emészthetőségének jelentősége a jobb energiahasznosulásban mutatkozik meg. Az állatok a szilázsban található rostokat több tej, illetve hús előállítására fordítják. Emellett további előny, hogy bendő működésének javulásával csökken az acidózis, valamint más emésztési problémák veszélye is.

A Limagrain számára a napraforgó kiemelkedő jelentőségű növény. A vetőmag-értékesítés tekintetében a vállalat Európában a 3.helyet foglalja el a piacon.

A széleskörű együttműködés és a folyamatos innováció eredményeként a Limagrain ismét egyedülálló termékkörrel léphet az európai napraforgóvetőmag-piacra.

Legújabb, kiváló termőképességű, SUNEO megjelöléssel forgalomba kerülő LG 54.92 HO CL és LG 56.31 CL hibridjeink magasabb szintű szádor rezisztenciával rendelkeznek, mivel nem csak a Magyarországon ismert A-E, hanem az ezeknél virulensebb, G rasszal szemben is rezisztensek. Ezáltal nagyobb termésbiztonságot és a BASF nyújtotta, hatékony posztemergens gyomirtási technológia alkalmazását teszik lehetővé minden termelő számára.

A megfelelő hibrid választás során támaszkodjon a Limagrain kereskedelmi képviselőinek szakmai tapasztalatára és látogasson el weboldalunkra: www.lgseeds.hu.

Mórocz Péter
termékfejlesztési vezető