Az emberiség étvágya elképesztő a mobil alkalmazások letöltése terén - és ez a "divathullám" a közeljövőben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Horace Dediu mobilvállalat elemzése szerint az iOS applikációk letöltése elérheti a napi 100 milliós számot 2017-re.

Ez a mobil alkalmazási őrület természetesen óriási hatással van a mezőgazdasági ágazatokban dolgozó emberekre is, így az app store-ok a specifikus alkalmazások tömegét kínálják a gazdák számára is.

De melyik alkalmazás hasznos, és melyik az, amit csak egyszer nyitunk meg, majd kitörlünk az eszközünkről?

Elemzések szerint az összes letöltött mezőgazdasági applikáció mindössze 20% -a olyan, amit a gazda a későbbiekben "legalább heti rendszerességgel," használ - állapította meg a CropLife Media Group egyik tanulmányában.

Segítségképpen összegyűjtöttük a 2014-es év leghasznosabb applikációit, amelyek ismeretével könnyebben boldogulhatunk az alkalmazások útvesztőjében.

Válasszuk ki a világ 7 legtöbbet használt alkalmazása közül, hogy melyik illik a gazdaságunkhoz!

1.) Optimizer 2.0

Az Advanced Ag Solutions LLC legújabb fejlesztése azzal a céllal látott napvilágot, hogy segítse a mezőgazdasági termelők és a növényvédelmi szaktanácsadók közötti kommunikációt, leegyszerűsítse és lecsökkentse az öntözés körüli adminisztrációt a szántóföldi kultúrák esetében.

Az Optimizer 2.0 App jelzi az adott kultúra nitrogén-, és más táplálóanyag igényét. Az alkalmazás használja az időjárási előrejelzések adatait és a talaj nedvességtartalmát is kellő pontossággal kalkulálja. Az applikáció a növénykultúra igényeit a közeli gazdaságok adatai alapján - és a talajállapot alapján is meg tudja becsülni és az öntözés legoptimálisabb időpontját, - valamint a költségeket is kijelzi. (Az Optimizer applikáció a legtöbb eszközön elérhető)

2.)Apache on the Go.

A mobil eszközökre szabott alkalmazás segítségével a felhasználók megismerhetik az Apache önjáró permetezők előnyeit és tehetnek egy 360 fokos virtuális sétát a gép körül. Az applikáció részletes leírással, fényképekkel és videókkal mutatja be az összes Apache permetezőgép modellt. (az app iPad eszközökre tölthető le)

3.) CP Products Calculators - CP termék kalkulátor

Ez a mobil alkalmazás elvégzi a CP-fúvókák beállításait és a permetezési kalkulációkat - mind a légi-, mind pedig szántóföldi kijuttatás előtt. Az applikációval könnyen kalibrálható a repülőgép, a legmagasabb hatásfokkal történő permetezés érdekében. Az alkalmazás munka közben áramlási sebességet számol és így segít meghatározni a permet kijuttatásának legoptimálisabb idejét és módját. (Elérhetó: Android-on, iPad-en, iPhone-on)

4.) Totheshelf

A Totheshelf mobil applikáció azzal a céllal jött létre, hogy segítsen összekötni a termelőket a kereskedőkkel, az aktuális piaci igényeknek megfelelően.

A Totheshelf célja egy globális hálózat felépítése, amelyben a mezőgazdasági termékek egy kattintás alatt vevőre találhatnak - akár a világ másik pontján is. Gazdák, szövetkezetek, nagy- és kiskereskedők, brókerek, importőrök, exportőrök, ipar vállalatok és bárki, aki eladni vagy venni szeretne állati- vagy növényi eredetű termékeket, annak segítséget nyújthat ez a kereskedelmi alkalmazás. A Totheself letöltésével könnyebben találhat új ügyfelekre vagy üzleti partnerekre a felhasználó. Az alkalmazás minden országban elérhető és két nyelven - angolul és görögül - is használható. (iPad, iPhone)

5.) VRPETERS (Traktor felborulás megelőző és vészhelyzet jelentő rendszer)

A Missouri egyetem kutatói fejlesztették ki a VRPETERS rendszert, amely érzékeli a traktor ütközés előtti pillanatait, valamint az oldalsó és első-hátső irányú borulás veszélyét. A VRPETERS a baleset, vagy veszélyhelyzet bekövetkezésekor a centrifugális erők hatását érzékeli, jelzi és görbéken ábrázolja a telepített eszközökre. Abban az esetben, ha balesetet érzékel a rendszer, a VRPETERS automatikusan sürgősségi értesítést küld az előre beprogramozott kapcsolattartók számára (családtag, mentők, rendőrség) A VRPETERS életet menthet, hiszen a vészhelyzetben leadott segélykérő vagy figyelmeztető üzenetek tartalmazzák a GPS koordinátákat, a dátumot és az időt, valamint a baleset egyéb körülményeit. (Android, iPad, iPhone)

6.) Climate App. -Hőmérséklet-szakértő applikáció

A Nebraska-Lincoln-i Egyetem azzal a céllal fejlesztette ki az alkalmazást, hogy a mezőgazdasági termelők megkapják az aktuális hőmérsékleti viszonyokról a lehető legtöbb információt. A Climate App alkalmazásban több térképről is leolvasható az elmúlt évek legmagasabb,- vagy legalacsonyabb aznapra vonatkozó levegő- és talajhőmérséklete. Az applikáció jelzi az adott növénykultúrára vonatkozó legideálisabb, vagy legveszélyesebb hőmérséklet-tartományt a termesztési időszakra vonatkozóan, amely befolyásolja az aktuális munkaműveletek időzítését. (A legtöbb mobil eszközről elérhető.)

7.) iCropTrak Soil App. - Talajminta információk

A PrecisionEarth létrehozta az új iCropTrak Talajminta információs applikációt. Minden korábbi adminisztrációs rendszernél egyszerűbben - mindössze három kattintással - lehet új területet-, vagy talajmintát felvinni a rendszerbe. Az iCloud-on keresztül  - a tábla szélén felvett adatokat akár azonnal kezelhetik a laborban, ahonnan az elemzett minták eredményeit visszaküldve, rögtön kézhez kapja a gazda.  (iPad)undefined

7+1 újdonság! Valtra app - új T-széria információkkal!

A Valtra applikációja nem újdonság már, - IDE KATTINTVA OLVASHATNAK ERRŐL BŐVEBBEN, A KORÁBBI BESZÁMOLÓNKBAN - mégis napjainkig az egyik legnépszerűbb traktoros alkalmazás!

Gyönyörű fotók a négy széria gépeiről- szinte minden lehetséges munkakörnyezetben és munkagép kapcsolattal... Valódi csemege a Valtra márka szerelmeseinek.

Az applikáción belül elérhető a Valtra Team magazin legfrissebb száma is, amely kifejezetten traktoros felhasználóknak szól.

undefined

A Valtra 2014-es újdonsága, az új T-széria sem hiányozhat a palettáról, - természetesen erről is olvashat minden érdeklődő a www.valtra.com oldalra irányítva.