A Timac Agro Hungária Kft. gálarendezvényre hívta gazdálkodó – és kereskedő partnereit. Az ünnepi eseményt egy új fejlesztés – a Top Phos - foszfor tartalmú műtrágya bemutatása alkalmából rendezték meg.

Az új fejlesztés mérföldkövet jelent a növények tápanyag-utánpótlásának tekintetében, ám mielőtt bemutatnánk a Top Phos új molekula jelentőségét, ismerjük meg videónkból a francia központtal működő Timac Agro Hungária Kft. profilját.

Az új foszfor tartalmú műtrágya megoldást jelenthet a mezőgazdasági növénykultúrák folyamatos foszfor tápanyag ellátására, amely korábban óriási problémát okozott a gazdálkodók számára.

A Top Phos nem más, mint egy új molekula, ami foszforból és szerves anyagokból áll. Az új molekula struktúrájának köszönhető, hogy a növények számára sokkal könnyebben felvehető így a foszfor hatóanyag és a korábban ismert műtrágyák 30%-os foszfor-hasznosulásához képest itt akár 100%-ban is felvehetővé válhat ez a fontos tápanyag.

Hogyan sikerült elérni ezt az óriási eredményt? A siker útja hosszú évek laboratóriumi kutatásain és szántóföldi kísérletein át vezetett.

A megkésett mezőgazdasági munkák és a folyamatban lévő kukorica-betakarítás ellenére sok gazdálkodó vett részt az előadásokon, majd remek lehetőség nyílt a hallottak megvitatására is.

Top Phos hatóanyagon kívül más újítással és egyéb termékekkel is megismerkedtek a termelők a Timac Agro palettájáról.

Még több információért kattintson IDE