Az eredmény:
• ingadozó munkasebesség
• romló minőség
• megugró fogyasztás
• a gyakoribb váltások miatt a gép fokozottabb elhasználódása, kopása

Lehetséges, hogy Ön is drágábban termel kevesebbet?
Ez igen fontos kérdés, mert pénzre megy! Olvassa át a lenti riportot és nézze meg, hogy gazdatársa miként orvosolta a fenti problémákat könnyen, kis befektetéssel, véglegesen.

Hol gazdálkodik a Recrea Mezőgazdasági Kft.?
Horváth Tibor vagyok, műszaki vezető. 1996 óta 1450 hektáron gazdálkodunk a Tolna megyei Regölyben, ahol dombokkal tarkított középkötött és kötött talajok váltják egymást.

ValtraMilyen problémával fordultak az Agrooptimához?
Traktoraink a meglévő munkagépeinket nem tudták az optimális munkasebességgel húzni. (Valtra T171 180LE 670NM)

Milyen hátrányt okozott a gép gyengesége?
Az őszi mélyszántásban emelkedőnek és kötöttebb talajban nem tudta az optimális munkasebességgel húzni az ekét. Valamint a Horsch kukorica vetőgépnél nem tudtuk teletölteni a műtrágyatartályt, a dombokra nem húzta fel. A „power-ját” állandóan kapcsolgatni kellett a pilótának, mert nem volt benne erő, így a fogyasztás is több volt, mint szerettük volna.

Miért épp az Agrooptimára esett a választásuk?
Jók voltak a cég referenciái és ajánlásai, és olvastam a témában írt könyvüket is. Korábban csak a boxról tudtam, ezt a szoftveres beállítást nem ismertem, pedig ég és föld a különbség.

Műszaki információk
A traktorkínálatot elemezve láthatja, hogy gyakran teljesen azonos fizikai kivitelű és gyártmányú gépeknél Ön több milliós felárra is számíthat! Ennyivel fizet többet, ha a „nagyobb” 10-50 lóerővel (típusonként eltérő) erősebbet veszi. Számos ellenpélda mellett az egy szériába tartozó gépek nagy része nem csak hasonló, hanem MINDEN szerkezeti elemük (motor, turbó, üzemanyag-ellátó rendszer, hajtáslánc, stb.) AZONOS.

Mitől erősebb az egyik, mint a másik?
Csak a motorvezérlő programjaik különböznek.

Miben segít a gépben gyárilag meglévő, csak ki nem használt plusz teljesítmény?
Minden munkagépnek megvan az optimális munkasebessége. Ideális esetben a traktor-munkagép kapcsolat folyamatosan képes ezzel a sebességgel dolgozni.

Mi történik akkor, ha jön egy emelkedő vagy egy kötöttebb talajrész?
A munkasebesség csökken, vissza kell váltani, magasabb fordulaton járatni a motort. Elkerülhetetlen káros következmények: csökkenő munkasebesség, drasztikusan megugró fogyasztás, a gyakori váltások miatt a hajtáslánc fokozott elhasználódása, munkaminőség romlás, növekvő kiadások, terméscsökkenés, anyagi veszteség. 

Ön ezeket elkerülheti és olcsóbban, hatékonyabban dolgozhat a már meglévő traktorjával, kombájnjával, ha kihasználja a gyárilag betervezett, garantált és biztonságos teljesítménytartalékot, amit Ön már megvett, csak még nem jut hozzá.

VIGYÁZAT!
A szándékos visszabutítás bevett gyári megoldás, de sok esetben nem biztonságos a gép „felhúzása”, mivel az erősebb modellnél a beállítások finomításán túl a motor és/vagy hajtáslánc elemei is erősítettek! Ilyenkor a rosszul megállapított teljesítménynövelés mértéke géptöréshez vezet! Agrooptima traktortuning előtt MINDIG megnézzük, hogy az adott gép erőátviteli alkatrészeit a gyártó mekkora teljesítményig használja. Ezen információk birtokában határozzuk meg a biztonságosan kihozható maximális teljesítményt. A gépről letöltött beállítást elemezzük, így nem fordulhat elő, hogy egy már „tuningolt” gépet tovább húzzunk. Ezzel a módszerrel garantálható a mellékhatásoktól mentes működés.

AgrooptimaMilyen javulásokat tapasztaltak?
Az ekét eggyel nagyobb fokozatban tudjuk húzni fordulatesés nélkül a kötöttebb részeken is. Az Agrooptima beállítással már tele lehet rakni a vetőgép tartályait, húzza, mint a rongyot. Lényegesen jobb menetteljesítménnyel, azonos sebességi fokozatban viszi hegyen-völgyön keresztül. Kíméljük a váltót is, mivel sokkal kevesebbszer kell sebességet váltani.

Változott a gép fogyasztása?
Ez a Valtra műszakonként 10-12 üzemórát megy. A gyári beállítással az volt a tapasztalat, hogy este 5-6 óra felé mindig tankolni kellett, hogy elég legyen a gázolaj. Most reggel megtankol és simán kibírja a műszakot. Üzemóránként 1.5-2 liter üzemanyag-megtakarítást realizálunk!

Hogyan profitáltak még az Agrooptima készített egyedi beállításból?
Gyorsaság. Ha az optimális munkasebesség 10-12 km/h, azt most hegyen-völgyön tartja, tehát egy műszakban több hektárt művel, mert kevésbé ingadozó a sebessége.

Tapasztaltak bármilyen mellékhatást (füst, kopogás, egyéb)?
Nem. Csak jót tudok mondani, megérte az árát.

A traktorokra, kombájnokra készített termelékenységnövelő egyedi beállításunk Önnek szól, ha:
• szeretne sokkal olcsóbban, gazdaságosabban termelni
• hamarabb végezni egy adott munkafolyamattal
• nem bánja, ha 3-8% üzemanyag-megtakarítást realizál
• kihasználná egy olcsóbban megvásárolt, drága erősebb gép minden előnyét
• egyszerűen csak igényes a munkájára, szeretne jobb géppel dolgozni, mint a szomszédja

Az ajánlatunk mellé most megküldjük Tóth Richárd – Traktor Tuning Technikák című könyv kivonatát, amely rávilágít a traktortuning módszerek közti hatalmas szakadékokra és segít a tiszta és jó döntésben. Elolvasása után Ön is szakértő lesz! Tudja meg, hogy mit rejt az Ön gépe!

Agrooptima