Hirdetés
Fórum
Becenév: | Borosd |
---|---|
Csatlakozott: | 2013-01-17 11:45:55 |
Utolsó belépés: | 2015-04-10 07:51:34 |
Fórum hozzászólás: | 3 |
Fórumhozzászólásai
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- SPC-6 vetőgépek új
- Máktermesztés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Epertermelés új
- Napraforgó-termesztés új
- Kukorica várhatóan........! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Előzmény: #2 hozzászólása
Ízlés és megszokás kérdése. Azt mondják az "okosok" az egylépcsős technológia tisztább illatot eredményez, de bizonyos gyümölcsöknél az ízvilág jobban összeáll a hagyományos, kétlépcsős technológiával főzött párlatoknál. A kereskedelmi főzdék gyakran keverik (blendelik) a két technológiával előállított pálinkákat a megfelelő minőség eléréséhez. A magam részéről azt mondom, hogy megfelelő minőségű gyümölcs felhasználásával és irányított erjesztéssel nagyon jó pálinka készíthető mindkét módszerrel.
Üdv Mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni. Az egyik öreg kajszi fa tavaly szeptemberben egyszerre ledobta a lombját. Idén gyengén virágzott, de maradt pár barack és szépen is nézett ki (lemosó permetezés, monilia ellen 2x, és lombtrágyát is fújtam). Aztán egyik napról a másikra lehullott a levele több vastagabb ágról is. Gutaütésre gyanakodtam így gyorsan levágtam, de sajnos több vastag ág hétről-hétre így viselkedett. Gondoltam most már megvárom száradjon ki aztán egybe kivágom. De utolsó próbálkozásként körbeástam és szervesanyag tartalmú NPK műtrágyával megszórtam. Ezek után az elpusztultnak vélt ágak felén a vesszők végén elkezdett hajtani.
Ezek után kérdezném: a gutaütés szokott így viselkedni vagy nem is gutaütésről van szó? Ha nem az akkor valakinek van esetleg valami tippje?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Előzmény: #3359 hozzászólása
Helló! Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy milyen árban vannak?