A debreceni Farmer Expo az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező kiállítás hazánkban. A magyar gazdák által szívesen látogatott rendezvény annak is köszönheti sikerét, hogy hagyományosan ugyanabban az időben rendezik és szakmai programjaihoz évről-évre színvonalas rendezvények kapcsolódnak.

URSUS gépek újra Magyarországon!


A XXII. Farmer Expo területén országos újdonsággal talákozhattak az érdeklődők az Agro-Boma Mezőgép Kft. standján. A társaság jóvoltából újra kaphatóak hazánkban a 120 éves gyártási hagyományokkal rendelkező URSUS gyár traktorjai.

Az Agroinform szerkesztősége az Agro-Boma Mezőgép Kft. vezetőségét kérdezte az URSUS gépekről és arról, hogy miért a debreceni rendezvényt választották a lengyel gépek bemutatására.

"Debrecen kiemelkedő szerepet játszik a lengyel-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatok ápolásában. Az országban itt valósult meg a lengyel nyelvű képzés a felsőoktatásban. A lengyel partner jelenlegi vezetői között itt végzett szakemberek is találhatók, ezért a bemutatkozásuk színhelyéül örömmel választották Debrecent."

Miért ajánlják az URSUS gépeket a magyar gazdáknak, -hogyan versenyez az URSUS a kategória konkurens traktorjaival?


"Az URSUS kétségtelenül a legrégebbi lengyel védjegy a traktor- és mezőgazdasági gép gyártásában. Gépeiket - 120 éve - az egymást követő generációk megelégedéssel használják.
Az URSUS gyár fő profilja: korszerű traktorok és mezőgazdasági gépek gyártása és értékesítése. Az URSUS megújult termékválasztéka minőségi gyártásra és a modern designra összpontosít.

Az URSUS termékei nem rosszabbak a világ vezetői mezőgépgyárainál és abszolút versenyképes azáltal, hogy az URSUS teljesen új lehetőségeket teremt gyártmányaiban a jól bevált mezőgazdasági gépek fejlesztésében és így a termékek széles skáláját kínálja.

Az URSUS fő gondolata a különböző mezőgazdasági gépek és traktorok gyártása európai minőségi követelmények szerint, kiváló ár-érték arányban.

Az URSUS 50 LE-től 150 LE-ig gyárt traktorokat a szántóföldi munkagépek üzemeltetésére és a szállítási feladatok teljes ellátására. Különböző munkákhoz igazodva széleskörű felszereltségi lehetőségeket nyújt az üzemeltetők számára. A legkülönbözőbb igények kielégítésére az URSUS gyár használja a világ vezető fődarab gyártóinak termékeit is."

A traktorokon kívül milyen gépeket találhatunk az URSUS kínálatában?

"A traktorgyártáson kívül saját fejlesztésű és gyártású termékekkel rendelkezik az URSUS. Állattartók számára is széles termékpalettát kínál. A szálastakarmány betakarítás-, a bálázás-, bálacsomagolás-, a bálaszállítás gépei mellett a telephelyi rászerelt rakodók alkalmazásával a takarmánykezelés és az almozás gépeit is kifejlesztette. A szilárd szervestrágya kijuttatására a kisebb egytengelyes gépekre és a nagyobb befogadóképességű trágyaszórókra is versenyképes megoldásokat kínál. A hígtrágya szállítása és kijuttatása a saját gyártású szippantókocsikkal könnyedén megoldható."

Tallózó a kertészeti kisgépek kínálatából

Sok cég nyújtott komoly segítséget a kertészeti géptámogatás felől érdeklődő gazdáknak a Farmer Expo ideje alatt.

 

Szántóföldi gépbemutatók - Ragrár 2007 Kft., -Szegána Kft. -Zetor-Vas Kft.



Nagy érdeklődésnek és szép látogatottságnak örvendett a Farmer Expo szántóföldi gépbemutató sorozata. Három cég összefogásával, négy napon át minden délután megmozgatták a szervezők a kiválasztott eszközöket - és a közönséget is. A hőség és a mostoha talajviszonyok ellenére mindhárom társaság hasznosnak ítélte a rendezvényt, -lássuk, hogy milyen gépek dolgoztak a gazdák előtt:

Multiva Wingmaster 360 kombinált szántóföldi nehéz-kultivátor

A Ragrár 2007 Kft. az északi országokban jól bevált, finn Multiva gépek magyarországi importőre és kizárolagos forgalmazója.

A társaság a Farmer Expo-n a Multiva Wingmaster 360 kombinált szántóföldi nehéz-kultivátort mutatta be munka közben.

A Multiva kombinált nehézkultivátorok a hatékony talajművelésre lettek kifejlesztve, így ezek a grubberek különböző típusú és állagú földeken is megbízható munkát végeznek. A számos művelési beállításnak köszönhetően a WINGMASTER gépek igen széles körben alkalmazhatóak, és a tarlóhántás mellett kitűnő magágy is készíthető velük. A hidraulikus állíthatóságnak köszönhetően a WINGMASTER precízen tartja a kiválasztott munkamélységet, és tömörödött, kötött talajtípusok esetén is eredményesen dolgozik. A WINGMASTER grubberek legfontosabb jellemzői: robosztus kések, masszív tárcsalapok és hatékony rögtömörítő henger.

A Szegána Kft. a szántóföldi bemutatón az Új Mc Cormic XTX(T3), erőgéppel húzta a széntóföldi kultivátorát. A traktor jellemzője: kiváló teljesítmény szántón és közúton egyaránt.

A gép az eggyel nagyobb TTX sorozatból lett kifejlesztve, az XTX (T3) sorozat egy új kategóriájú nagy teljesítményű traktor, amely alacsonyabb teljesítménnyel és rövidebb tengelytávval (2.752 mm) rendelkezik, mint nagyobb társai. A sorozat három típust tartalmaz XTX 145, 165 és 185, mindegyik takarékos 6,7 literes BETA-POWER motorral van szerelve.

Az új 6 hengeres turbós BETA-POWER motor robosztus acélöntvény vázban kapott helyet. A Common Rail magas nyomásos elektronikus üzemanyag befecskendezésnek köszönhetően tiszteletre méltó 145, 162 és 171 LE (ISO) teljesítményt képesek leadni.

Szegána Kft. bemutatta a TRIMAX nevű nehéz szántóföldi kultivátorát.

A Tri-Max 3 kapasorral, egyengető tárcsával és T gyűrűvel van szerelve. A talajt a gép teljes egészében átvágja a 300 mm széles kapákkal. A különleges kialakítású kapák tökéletesen összekeverik a talajt a szármaradványokkal. A nagy, 85 cm-es szabad magasság nagy anyagáramot tesz lehetővé, így még 25 cm-es munkamélységben is kényelmesen lehet dolgozni. A megfelelő szögbe állított tárcsák összekeverik a talajt és a szármaradványokat és egyenletesen sima felszínt hagynak maguk után. A T gyűrűs henger tömöríti a talajt, valamint segítségével lehet a munkamélységet precízen beállítani.

Zetor-Vas Kft.

A Zetor-Vas Kft. idén kezdte el forgalmazni a Maschio Gaspardo talajművelő eszközeit. Kiváló alkalmat kínált a debreceni Farmer Expo, az olasz gyártó gépeinek szántóföldi bemutatására.

A Maschio Gaspardo termékei magas minőséget képviselnek, míg áruk - a kategória konkurens gépeihez mérve - igen kedvező.

Első gépként egy váltvaforgató eke dolgozott, majd a szántott talajon a Maschio Gaspardo forgóborona is bemutatkozott. A gépet kifejezetten nehéz talajviszonyok közé ajánlják a szakemberek, így a bemutató mostoha körülményei tökéletes próbatételnek bizonyultak.