Gázolaj árak 633 Ft Benzin árak 647 Ft EUR 393.39 Ft USD 367.51 Ft CHF 401.77 Ft GBP 459.14 Ft

Fórum

Becenév: aranykalasz84
Csatlakozott: 2015-04-05 14:17:48
Utolsó belépés: 2024-04-19 20:33:11
Fórum hozzászólás: 79

Fórumhozzászólásai

Igen, azért szeretném takarni mert akkor már előbb szedhető. Ki lehet tolni a szezont. De csak egy próba lenne. Persze attól is függ a dolog hogy mikorra érkeznek a palantak.

Előzmény: nferry #292 hozzászólása



Én eddig rendeltem a palantakat, mert nem sok időm van vele sajnos foglalkozni. Én eddig május utolsó hetében palantaztam, de lehet idén megprobalom korábbi időpontban fatyolfólia alatt.

Hogyne. Idén 3-400db sargahúsú palantaval tervezek..
Illetve próbaképpen 20to lilahusuval.

Helyileg hol lenne?

Sziasztok. Van valakinek eladó papirheju dioja hejasan Pest megye környékén? Természetesen egészséges...
Másik kérdésem hogy használta már valaki a Pelamatic diotoro gépet? Tapasztalat?

Üdv,
Ti a már nem használt fóliával mit kezdtek? Felénk sajnos elég sok helyen elégetik, nyilván a kommunális hulladékos kukába sem való...
Atveszik a szemetbanyaban? Vagy milyen más lehetőség van?

Üdv. Használ itt közületek valaki adblue folyadékot? Lenne eladó 5 db 10literes bontatlan kannaval 1000/kanna áron... Pest megye...

Üdv. Diotoro gépet esetleg nem árul valaki? Tudtok ajánlani típust? Papirheju diohoz kellene. Eléggé egyöntetű méret...

Előzmény: krisztiankoles #256 hozzászólása



Mi határozza meg az árat? Méret?

Előzmény: hobbykertész #249 hozzászólása



Én nem mostam meg egyiket sem. Csak letoroltem nagyjából a földet róla aztán beladaztam. Még 80 bokor a földben van. Lassan ideje lesz azt is kiszedni mert nálunk tegnap a határban már fagyott.

Előzmény: hobbykertész #247 hozzászólása



2 hete szedtem fel egy taligaval. Nem hokezeltem, levittem a pincébe - 17-18 fokon volt eddig. 1 darabot szedtem ki közülük ami berohadt. De szerintem az már a kiszedesnel is beteg lehetett. Néhány to alatt már teljesen elrohadt a gumó, kB minden 10-nel találok 1 szem rohadtat. Csak azt nem tudom hogy a rágott kezd el rothadni vagy az ép is...

Jövő hétre talajmenti fagyokat "jósolnak". Ha kint hagyom még a tokoket, sima Orange fajta, mennyire lesz eltarolhato utána? Mennyire viseli meg a hajnali mínusz?

De egy idő után gondolom ősz vége felé elindul az ár felfelé, csak addig muszáj tárolni. Budapesti Nagybani piacos atvetelrol tudtok némi infót? Mert a honlapon még mindig 200-240ft szerepel, gondolom ez nem friss adat. Az is érdekelne hogy milyen méret mehet a ládába...

De egy idő után gondolom ősz vége felé elindul az ár felfelé, csak addig muszáj tárolni. Budapesti Nagybani piacos atvetelrol tudtok némi infót? Mert a honlapon még mindig 200-240ft szerepel, gondolom ez nem friss adat. Az is érdekelne hogy milyen méret mehet a ládába...

Előzmény: citrox #242 hozzászólása


És levolt valamivel takarva? Úgy értem földdel vagy szalmával, vagy simán ládában volt? Attól félek hogy berohad. Tavaly nem sikerült csak kB november elejéig tárolni, utána szép lassan berohadt..

Előzmény: citrox #242 hozzászólása


És levolt valamivel takarva? Úgy értem földdel vagy szalmával, vagy simán ládában volt? Attól félek hogy berohad. Tavaly nem sikerült csak kB november elejéig tárolni, utána szép lassan berohadt..

Ti hogy készültök a betarolasra? Száraz helyre teszitek, vagy inkább a nyirkos földes pincét próbáljam? 10 fok alá nem nagyon megy télen sem..

Ha jól értelmezem akkor ezek gombatenyeszetu készítmények. A gombafonalak kialakulását nem hiszem hogy akadályozza a 10 fokos hőmérséklet esetleg lassítja. Amire inkább érzékeny lehet a készítmény az állandó talajnedvessegre mert a szárazság az elsődleges ellensége a gombafonalaknak. Ha viszont bakhaton tetmesztetek csepegtető ontozessel akkor nincs mindenhol meg a védelem csak a ameddig eler a kicsepegett víz. Lehet rosszul gondolom okoskodni sem szeretnék mert én bakhat nélkül nyomom kis területen, csak lehet úgy jobban hatna a készítmény ha ültetés előtt az egész területre lenne kijuttatva, beontozve...

Kedves termelők!
Pajorokkal hogy álltok? Nekem elég sok gumót megragott, nem tudtok valamilyen pajorriaszto kultúrát ajánlani vetesforgokent?

sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor még érdemes hagymát duggatni? minden évben szoktam, de október közepéig befejezőleg, most viszont sajnos kifutottam az időből, még csak a héten lenne felszántva a kert, és pár nap ülepedés után szeretnék egy kis szakaszt elduggatni ( 5kg összesen ), tavaszi zöldhagymának. Félek, hogy már nem fog ebben az időben begyökeresedni, mert jövő hétre már várhatóak talajmenti fagyok. Számít ez, vagy nem lesz baja a földben?

Előzmény: ridegzsu #180 hozzászólása



Helyi kispiac, kistételnél, esetleg neten is érdemes hirdetni..

Előzmény: klauzer.gabor #473 hozzászólása



Ne haragudj, az nekem már nagyon messze van. Pest megyében keresek... Köszönöm, hogy válaszoltál. Üdv!

Előzmény: klauzer.gabor #471 hozzászólása



Szia. Helyileg hol lehetne megnézni?

Előzmény: Hali Laci #6088 hozzászólása



Most feladtad a leckét :-)

Előzmény: ron3tt3 #147 hozzászólása



Krisztián szerintem szép a termésed, de nem értem hogy miért nem látok nagy gumókat? 1-1,5-2 kg-osak nem voltak? Lehet még érdemes lenne lefátyolozni ami nincs még kiszedve hátha vastagodna még 1-2 hétig.

Előzmény: Hali Laci #6086 hozzászólása



Tehát darálás után már mehet is zacskóba? Nem fülled be? Bár jó csörgősre lett szárítva. Nekem szerintem csak 5-6 kg -om lesz, de nem szeretném, ha megromlana, vagy kifakulna.

Köszönöm szépen, így fogok tenni :D

Előzmény: Hali Laci #6080 hozzászólása



És ettől nem fog idővel kifakulni?

Előzmény: ron3tt3 #138 hozzászólása



Igen, ebben igazad van. A 800-as ár az tényleg elég húzós, majdnem csirkemell áron megy sok helyen. Azért látok nagy eltéréseket árban ahogy a neten követem megyékre lebontva. Felénk már 400 - ért is megy a sárgahúsú fajta, mert már "sokan" elkezdtek vele foglalkozni, és a verseny lenyomja az árakat. Kíváncsi leszek 5-10 év múlva hogyan alakul az ár. Szóval a lila húsúra visszatérve nem annyira keresett, lehet próbaként azért teszek jövőre egy pár palántát. Idén is szerettem volna, csak mikor rendeltem a palántákat már sok helyen el volt fogyva. Jövőre figyelmesebb leszek :D

Előzmény: Hali Laci #6075 hozzászólása



Á értem, igazad van, mert biztos nem lesz elsőre homogén. Holnap kapok kölcsönben egy kis kuktadarálót, nagyon kíváncsi leszek az eredményre. Elő van már készítve egy M10 - es rekesszel, leszárítva, csumázva, törve, válogatva. Lehet csinálok egy adagot magnélkül is, kíváncsiságból. Majd töltök fel képet ha már meglesz :)

Előzmény: ron3tt3 #135 hozzászólása



És ezt vajon mennyire keresi a piac? mármint a lila húsút? Nekem egyik évben volt lila húsú "perui" burgonyám eladásra, jó áron lehetett értékesíteni, de csak nagyon minimális mennyiséget lehetett belőle eladni. Ott is jellemző volt a majdhogynem vető méretű gumók...

Tehát ha nem pofátlanul megy a dolog, vagyis aratás után, akkor akár hasznosnak is mondható, hogy összeszedegetik az elhullót. Nyilván a vadak szemszögéből más a helyzet :D

Szita az mire kell? Hogy homogénebb legyen a szemcseméret átszitálás után? Vagy más célból?

sziasztok! mi a véleményetek az aratás utáni böngészőkről? mennyire zavarja a földtulajdonosokat?

Darálót hol érdemes keresgélni? Mire kell odafigyelni? Láttam pár eladót a jófogáson, kuktából vannak átalakítva, jó lehet ez a megoldás? Csak kis mennyiséghez kellene ( 10-20 kg ). Vagy kezdjem el kávédarálóval?

Előzmény: boniteam #133 hozzászólása



Igen, látom. A képeden is látszódik, hogy a gumók inkább hosszúkásak a sárgahúsúhoz képest. Arra lennék kíváncsi, hogy mekkora termésátlag különbség lehet vajon a kettő között?

Van itt valakinek lila húsú batátája? Kérdésem az lenne, hogy mennyire vastagodtak meg a gumók, és mennyire másztak szét a sárga húsúhoz képest?

Előzmény: Hali Laci #6062 hozzászólása



Szegedi 80 -as édes. Nem mondanám savanyúnak, csak kissé savanykás utóízt érezni. De kostoltam azóta más fűszerpapikáját és ugyanúgy kiérzem benne azt az ízt.

Előzmény: ron3tt3 #128 hozzászólása



Nekem is kevés van, mindig annyit szedek fel ami éppen elfogy. Heti 5-10 bokor. Az első fagyokat követően mindet felszedem, de szerintem nem lesz sok, 2-3 mázsa. A hibásak lesznek gyors fogyasztásra, a többi megy a pincébe. Viszont a pincénk meleg és száraz, valamennyire fűtött. Kb 10-15 fokon megy télen is.

Előzmény: ron3tt3 #123 hozzászólása



Milyen hidegre? Itt felénk eddig jó idő volt, ma délután is 16 fok volt, éjszaka még nem nagyon ment 2 fok alá. Gondolom ezt azért még elbírja. Persze lassan fel kell szedni az egészet, de én azért megvárom a gyenge fagyokat. Addig sem kell tárolni, nem apad...

Ma szedtem fel pár tövet és az egyiknél vele találkoztam. Ő lenne a pajor? Elég szép példány, keleti konyha biztosan örülne neki, én annyira nem. Viszont nem a földben volt hanem a tövénél....

Előzmény: Hali Laci #6062 hozzászólása



Szegedi 80.

Előzmény: aranykalasz84 #6059 hozzászólása



Ma is betettem egy adagot a sütőbe, résnyire nyitott ajtónál légkeveréssel picit több mint 3óra alatt csörgősre száradt. Viszont nincs vastagon terítve, és kb 2-3cm -es darabokra lett vágva. Volt pár paprika ami kívűlről szép egészséges, és mikor szétszedem látom hogy penészgyep már benne van. Ez mire utal? Már a szedésnél ki kellene szűrni vagy az utóérlelés hibája?..

Előzmény: Hali Laci #6058 hozzászólása



Ami már kész, abból kostoltam. Nincs idegen íze, keserűnek végképp nem mondható de az utóízben picit mintha lenne egy kis savanykás ízértzet...

Előzmény: Hali Laci #6055 hozzászólása



5 órát ment a sütőben, 3 tepsiben légkeveréssel, de vékonyan volt terítve és 2-3 cm es darabokra törve. Fél óránként átmozgattam, most már jónak tűnik. Honnan tudhatom hogy megégett -e? Színében szép pirosas bordós.

Előzmény: Hali Laci #6051 hozzászólása



Csumáztam, vágtam, a magot meghagytam. Az első adag már a sütőben van. 50 fokon légkeveréssel. Alacsonyabb hőfok sajnos nincs a sütőn.
Kíváncsi leszek mennyi idő kell neki.. De azt már látom, hogy ez nagy üzemben így nem működik. Persze most nem is ez a cél.

Előzmény: Hali Laci #6048 hozzászólása



Ha jól értelmezem, akkor a frissen szedett paprikat vágni kellett volna, csumázni és utána leszárítani? Én azt gondoltam, hogy a füzéres szárítás után, most már 1hónapja kint lógnak de még közel sem csörgős, szóval most csumáznám ki és válogatnám át és még ezutá szárítanám tovább a sütőben. Az ember mindig tanul, ha máshonnan nem, a saját hibájából. Köszönöm szépen a tanácsot, jövőre ki fogom próbálni mindenképpen.

Előzmény: boniteam #103 hozzászólása



Én ma szedek fel egy pár tövet, nekem csak kisérleti jellegű "ültetvényem" van, összesen 100 bokor a házi kiskertben. Így pocokrágás nem jellemző, 1-2 gumón találtam eddig rágásnyomokat, de azok nem voltak mélyek, szóval valami más károsíthatja. A repedések jellemzőbbek. Szedés után tisztítjátok valamennyire?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Búzatermés: gyenge hozamoktól tartanak a gazdák
Búzatermés: gyenge hozamoktól tartanak a gazdák
A reméltnél kevesebb gabonát takaríthatnak be.
Egyre több gluténmentes termékre van szükség
Egyre több gluténmentes termékre van szükség
Folyamatosan emelkedik az étrendi korlátozásokkal küzdők száma.
Geringhoff rotadisc Rd875FB 8soros Csukható kukorica adapter
Geringhoff rotadisc Rd875FB 8soros...

7.550.000 Ft

Lőcsös kocsi,  szekér eladó
Lőcsös kocsi, szekér eladó

140.000 Ft

Bika borjú eladó
Bika borjú eladó

5 Ft

Kuhn 320cmes fűkasza
Kuhn 320cmes fűkasza

1.499.999 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]